Πιστοποιήσεις και Λίστες Κατάταξης Σχολής & ΠΜΣ
Διακρίσεις
Ανακοινώσεις Τμημάτων


Πιστοποιήσεις και Λίστες Κατάταξης Σχολής & ΠΜΣ
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγνώρισης (accreditation) των διδασκόμενων μαθημάτων του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) από το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW), ενός εκ των πλέον ιστορικών και αναγνωρίσιμων επαγγελματικών ινστιτούτων Ορκωτών Ελεγκτών στον κόσμο. Για τα μαθήματα που παρέχεται αναγνώριση, οι απόφοιτοι του Τμήματος ΟΔΕ απαλλάσσονται από τις αντίστοιχες επαγγελματικές εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου του Ορκωτού Λογιστή (ACA - Chartered Accountant) από το ICAEW.
    Το Τμήμα ΟΔΕ είχε υποβάλλει αίτηση για επτά (7) μαθήματα (modules), στα οποία το ICAEW παρέχει δυνατότητα απαλλαγής βάσει αξιολόγησης, για την απόκτηση του διεθνούς αναγνώρισης και υψηλού κύρους επαγγελματικού τίτλου ACA.
    Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, χορηγήθηκε αναγνώριση και στα επτά μαθήματα της αίτησης. Έτσι, οι φοιτητές του Τμήματος ΟΔΕ εφεξής απαλλάσσονται από επαγγελματικές εξετάσεις στα εξής modules του ICAEW: Accounting, Assurance, Business and Finance, Business Strategy, Financial Management, Law και Management Information.
  • Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Μ.Sc. in "Finance and Banking for Executives") εντάχθηκε πρόσφατα στο CFA Institute University Recognition Program. Μέσω της αναγνώρισης αυτής, ο διεθνής οργανισμός CFA® (Chartered Financial Analyst Institute) πιστοποιεί ότι το συγκεκριμένο ΠΜΣ προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών που είναι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του ινστιτούτου για την απόκτηση του διεθνώς καταξιωμένου επαγγελματικού τίτλου που απονέμει το CFA® Institute.
  • Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Master of Science in HRM) αξιολογήθηκε πρόσφατα από το Society for Human Resource Management (SHRM) - τον μεγαλύτερο επαγγελματικό φορέα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού παγκοσμίως - και έλαβε την αναγνώριση ότι το περιεχόμενο του προγράμματος και των μαθημάτων που προσφέρει, είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του φορέα για την εκπαίδευση στη ΔΑΔ (SHRM's HR Curriculum Guidebook and Templates).
    Τα HR Curriculum Guidebook and Templates του SHRM αναπτύχθηκαν με στόχο να ορίσουν τις θεματικές περιοχές που θα πρέπει να ακολουθούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην εκπαίδευση μεταπτυχιακών φοιτητών στο αντικείμενο της ΔΑΔ. Αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά το 2006 και επαναξιολογήθηκαν το 2010 και το 2013 αποτελώντας μέρος του SHRM's Academic Initiative.
  • To Executive MBA πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του από το Association of MBAs (AMBA), τη διεθνή ανεξάρτητη αρχή για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το Executive MBA είναι το δεύτερο πρόγραμμα που προσφέρεται από δημόσιο Ίδρυμα και πιστοποιείται πανελλαδικά από το ΑΜΒΑ, μετά το MBA International, το οποίο είναι πιστοποιημένο από το 2004.
  • Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας λαμβάνει διάκριση στη διεθνή λίστα κατάταξης μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών "Eduniversal Best Masters Ranking" για το 2015-16. Συγκεκριμένα το ΠΜΣ Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας κατατάσσεται στην 27η θέση, ανάμεσα στα 100 πρώτα μεταπτυχιακά παγκοσμίως στην κατηγορία e-Business. Tο αγγλόφωνο τμήμα πλήρους φοίτησης με κατεύθυνση στο Διεθνές Μάρκετινγκ κατατάσσεται στην 21η θέση στο πεδίο σπουδών του Μάρκετινγκ ανάμεσα στα 50 πρώτα μεταπτυχιακά του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου στην Δ. Ευρώπη ενώ το τμήμα πλήρους φοίτησης με κατεύθυνση στο Μάρκετινγκ ή στην Επικοινωνία κατατάσσεται στην 28η θέση στο πεδίο σπουδών Επικοινωνίας ανάμεσα στα 50 πρώτα μεταπτυχιακά του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου στην Δ. Ευρώπη.
  • Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Υπηρεσιών MSM FULL-TIME κατατάχθηκε στη 14η θέση (ΤΟΡ 200) για τη Δυτική Ευρώπη στην κατηγορία General Management από τον Διεθνή Οργανισμό "Eduniversal Best Masters ranking 2015/16".
  • Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Master of Science in HRM) συμμετείχε για δεύτερη φορά στο διαγωνισμό αριστείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EFQM (European Foundation for Quality Management) και κατέκτησε τη διάκριση Recognized for Excellence, 3ων αστέρων.
  • Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διακρίθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών ως ένα από τα The IIA Internal Audit Awareness Program Schools. Το  Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών, με έτος ίδρυσης το 1941 και έδρα τη Φλόριντα  των  ΗΠΑ,  αποτελεί  τον  σημαντικότερο διεθνή επαγγελματικό οργανισμό για τους εσωτερικούς ελεγκτές με περισσότερα από 180.000 μέλη.

Διακρίσεις της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων
Διακρίσεις Τμημάτων και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

Μάθετε Περισσότερα
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων - ΟΠΑ
e-mail: sde@aueb.gr
© Copyright 2024 - All Rights Reserved